Aproximativ 1.300 de polițiști mobilizați, în Prahova, pentru minivacanța de Paște și 1 Mai

Aproximativ 1.300 de polițiști mobilizați, în Prahova, pentru minivacanța de Paște și 1 Mai

IJP Prahova a anunțat că, în perioada 30 aprilie – 3 mai, aproximativ 1.300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, alături de jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acționează pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea faptelor antisociale și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

„În această perioadă sunt la datorie aproximativ 800 de polițiști din structurile de ordine publică, aproape 300 de poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt angrenați și polițiști din alte structuri.

Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că măsurile sanitare sunt respectate.

Se acționează în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase, parcuri,  zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale. De asemenea, poliţiştii rutieri acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere”, au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

Aceștia fac apel la cetățeni, să respecte restricțiile în vigoare și să semnaleze încălcarea măsurilor la numărul unic de urgență 112.

 

 

Image
Image
Image