Bărbat mort în Bucegi, în zona Șaua Călugărului. Salvamont: “Un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre”

Bărbat mort în Bucegi, în zona Șaua Călugărului. Salvamont: “Un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre”

Încă o tragedie s-a petrecut, în weekend, în Bucegi. Un bărbat de 60 de ani s-a stins din viață, duminică, în ciuda încercărilor disperate ale salvamontiștilor din Sinaia de a-l salva.

Se pare că acesta era un om al muntelui, fiind unul dintre angajații de la Piatra Arsă. De altfel, i s-ar fi făcut rău chiar în timp ce conducea un grup de turiști.

“La ora 11:03 am fost anunțați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coborâm drept de pe Furnica cu snowmobilul  (pantă cu înclinație de 40 grade) astfel prima echipă de intervenție ajunge la fața locului la 11:09. Evaluam și constatăm că persoana a intrat în stop cardio-respirator. Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuându-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină. Continuăm masajul timp de 50 de minute. Din păcate tot ce ne-a mai rămas de făcut a fost să-l transportăm la Cota 1400.

Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre. Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” este mesajul publicat de Salvamont Sinaia.

 

Sursa foto: Salvamont Sinaia

 

Image
Image
Image