fbpx

Curtea de Apel Ploieşti a trimis la rejudecare dosarul primarului din Floreşti

Image
Image

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au dispus, în această săptămână, rejudecarea dosarului în care primarul comunei Floreşti, Eugen David, este trimis în judecată pentru conflict de interese. Sentinţa, prin care Curtea de Apel dispune trimiterea spre rejudecare, vine după ce, în urmă cu aproximativ un an, Judecătoria Câmpina îl condamnase pe edil la un an şi trei luni cu suspendare.

Instanţa superioară a decis, joi, să admită apelurile formulate atât de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, cât şi de primarul din Floreşti, împotriva sentinţei penale nr. 80 din data de 29 martie 2018 pronunţată de Judecătoria Câmpina. "Desfiinţează în întregime sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, Judecătoria Câmpina conform considerentelor prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", se arată în sentinţă.

Sentinţa iniţială, proaspăt anulată, îl condamnase pe primarul din Floreşti pentru mai multe presupuse acte de conflict de interese, care, potrivit anchetatorilor, s-ar fi petrecut în 2009, respectiv 2012 - 2014, când edilul ar fi semnat pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă către neamuri ale sale, sumele totalizând 32.500 de lei. În apărarea sa, primarul a motivat că ajutoarele respective au fost acordate către mai multe persoane, în baza legii, arătând că beneficiarii, indiferent că erau sau nu rude ale sale, aveau dreptul legal de a primi acele sume.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.