Image

Percheziţii la Bărcăneşti, la o grupare axată pe furturi din magazine

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi mascaţii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă au desfăşurat, ieri dimineaţă, cinci percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de furturi. La acţiunea coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au participat ofiţeri ai Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti.

Şase persoane sunt vizate pentru mai multe spargeri şi furturi din societăţi comerciale săvârşite în ultimele cinci luni. Gruparea era axată atât pe spargerea sediilor unor agenţi economici, dar şi pe furtul de combustibil din rezervoarelor tirurilor staţionate în apropierea unor fabrici sau benzinării din Ploieşti sau din apropierea municipiului.

Poliţiştii au descoperit că gruparea era formată din şase tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, iar infracţiunile au fost săvârşite în ultimele cinci luni. Aceştia au prejudiciat societăţile respective cu suma de aproape 30.000 de lei. La domiciliile lor, poliţiştii au descoperit bunuri care ar fi provenit din mai multe spargeri, arme albe, un autoturism şi instrumente folosite pentru forţarea de yale. Cei şase suspecţi au fost duşi la sediul Poliţiei pentru audieri, urmând ca apoi să fie prezentanţi Parchetului. Ei sunt cercetaţi penal pentru furt calificat şi riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 şi 15 ani, în funcţie de gravitatea faptelor, a prejudiciului sau recidivelor.

Alex Policală

 

 

 

 

Image
Image