Percheziţii la Ploieşti, la o reţea internaţională de infracţiuni informatice

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 

Procurorii DIICOT - structura centrală au declanşat ieri 32 de percheziţii la domiciliile a 29 de persoane suspectate de fraude bancare prin metode informatice. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent, în Ploieşti, Bucureşti, Constanţa, Germania şi Italia. Procurorii au colaborat cu autorităţile de peste hotare pentru destructurarea acestei grupări. 40 de persoane au fost aduse la sediul Direcţiei, pentru audieri.

Concret, membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi confecţionat echipamente artizanale pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, pe care le vindeau în străinătate, pentru activităţi de skimming.

O altă metodă de păcălire au fost atacuri de „phishing“, vizând clienţii şi utilizatorii legitimi ai serviciului de plată on-line Paypal. De asemenea, infractorii au mai păcălit persoane de bună credinţă prin organizarea unor licitaţii fictive organizate pe site-uri de profil. 

Mai grav a fost că membrii grupării au fost ajutaţi de către un poliţist de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Sectorului 6 din Bucureşti, care a pus la dispoziţia grupării datele de stare civilă a 55 de cetăţeni români, pentru a fi folosite în cadrul activităţii infracţionale, la falsificarea de cărţi de identitate şi deschiderea frauduloasă de conturi bancare sau conturi de Paypal.

Alex Policală

 

Image