Peste 600 de prahoveni au fost amendați, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare

Peste 600 de prahoveni au fost amendați, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare

Acțiunile derulate de polițiști, jandarmi și lucrătorii MApN, în ultimele 24 de ore, în județul Prahova, au dus la depistarea a nu mai puțin de 638 de persoane care au încălcat restricțiile de circulație prevăzute de ordonanțele militare. Alte opt sancțiuni au fost aplicate, în acest interval, pentru fapte ilicite de natură economică. În total, amenzile aplicate în jurț, luni, pe 13 aprilie, se ridică la 842.300 de lei.

De la începutul epidemiei, până în prezent, în Prahova au fost aplicate aproape 9,100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de circa 12,5 milioane lei.

De luni, în județ sunt în lucru și mai multe dosare penale. O nouă anchetă, pentru zădărnicirea combeterii bolilor, a fost demarată în cazul unui bărbat care nu a respectat măsura auto-izolării. Totodată, acesta a fost plasat forțat în carantină instituționalizată.

Acesta este al 72-lea dosar penal deschis în Prahova, pentru infracțiunea amintită, numărul persoanelor anchetate ajungând în prezent la 94.

La nivelul județului Prahova, în data de 14 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 908 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 20 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 288 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 668 de persoane în 14 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

 

 

Image
Image
Image