RECENSĂMÂNT 2022 | Perioada de recenzare a fost prelungită până pe 24 iulie. Lista centrelor deschise pentru cetățeni

recensamânt 2022 centre
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

A doua etapă la Recensământ 2022 a fost prelungită cu o săptămână, din cauza ritmului în care se desfășoară colectarea datelor de la populație, în unele localități.

 

“Persoanele care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită pot face acest lucru la punctele fixe de recenzare. Acestea vor funcţiona până la finalul perioadei de recenzare (24 iulie 2022), în localităţile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor faţă în faţă este scăzut, în paralel cu recenzarea pe teren”, a anunțat Direcția Județeană de Statistică Prahova.

A doua etapă, pentru colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față-în-față (cu ajutorul tabletelor), a început pe 31 mai și ar fi trebuit să se încheie duminică, 17 iulie, dar a fost prelungită până pe 24 iulie.

“Decizia, luată în cadrul şedinţei Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor,  survine ca urmare a faptului că ritmul de recenzare la RPL2021 în anumite localități este scăzut și nu permite recenzarea întregii populații rezidente până la data de 17 iulie”, au precizat reprezentanții DJS Prahova.

HARTA INTERACTIVĂ cu punctele fixe de recenzare, la nivel național, o găsiți și AICI.

Anunțul a fost făcut după ce, în mai multe zone din țară, s-au format cozi la punctele fixe în care formularele pot fi completate cu ajutorul recenzorilor. În Prahova, acestea funcționează astfel:

Un număr mare de solicitări a fost înregistrat și din cauza faptului că mulți dintre cei care au încercat să se autorecenzeze fie nu au putut accesa platforma, fie nu au reușit să completeze formularul integral fie acesta pur și simplu nu a fost înregistrat în sistem.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: national.ro

 

 

 

Image