Un bărbat din Ploieşti suspect de coronavirus e cercetat penal pentru c-a "omis" să declare că e venit din Germania

Un bărbat din Ploieşti suspect de coronavirus e cercetat penal pentru c-a "omis" să declare că e venit din Germania

Poliţia Prahova a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de omisiunea declarării unor informații, pe numele unui bărbat de 62 de ani care s-a prezentat sâmbătă noapte la un spital din Ploieşti şi nu a declarat de la început că era recent întors din Germania. Pacientul prezintă, se pare, semnele unei viroze, au anunţat medicii. Direcţia de Sănătate Publică a fost informată cu privire la situaţia sa.

"Ieri, 28 martie, în jurul orelor 22.00, am fost sesizați de un reprezentant al unei unități spitalicești din municipiul Ploiești cu privire la faptul că, un bărbat s-a prezentat cu simptome specifice virozei și a omis să declare că în cursul lunii s-ar fi întors din Germania. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, barbătul în vârstă de 62 de ani, din Ploiești, ar fi călătorit în statul german și ar fi revenit în țară în data de 16 martie a.c", a transmis Poliţia Prahova.

"În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiunea declarării unor informații, totodată fiind înștiințată Direcția de Sănătate Publică. Atragem încă odată atenția cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor impuse prin ordonanțele militare!", se mai arată în mesajul autorităţilor.

Bărbatul este internat în prezent, în condiţii speciale, izolat, la secţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi i se vor face teste pentru COVID-19.

Image
Image
Image