VIDEO | Reclamație la Parchet în cazul unui manelist din Ploiești care a amenințat cu farmece și blesteme un polițist din Blejoi, fiindcă l-a amendat că nu purta mască de protecție

VIDEO | Reclamație la Parchet în cazul unui manelist din Ploiești care a amenințat cu farmece și blesteme un polițist din Blejoi, fiindcă l-a amendat că nu purta mască de protecție

Sindicatul Europol a anunțat că a sesizat procurorii cu privire la un incident petrecut la finalul lunii iulie, după ce un individ amendat l-ar fi amenințat pe polițistul care a aplicat sancțiunea.

Protagonistul incidentului este un individ din Ploiești, cunoscut ca manelist și care, potrivit unei înregistrări făcute la întâlnirea cu polițistul, se recomandă drept fiul unei femei care se ocupă cu farmece. De altfel, bărbatul l-a și "avertizat" pe agent, un polițist din Blejoi, că peste 15 zile va regreta faptul că l-a amendat.

"În timp ce așteptăm ca autoritatea Poliției să crească, urmărind eurobarometre bazate doar pe statistici care nu au vreo legătură cu situațiile din stradă, colegii noștri sunt expuși adevăratelor pericole din cauza unei legislații interpretabile și reglementate în favoarea infractorilor.

Fondul problemelor pe care polițiștii le întâmpină se datorează lipsei de resursă umană, a mecanismelor coerente pentru recuperarea creanțelor provenite din amenzi contravenționale, precum și a pedepselor mult prea mici, la acest moment, pentru infracțiunile de ultraj comise împotriva polițiștilor.

La acestea se mai adaugă și atitudinea unor persoane ce au rol de legiuitori în Parlamentul României, care consideră că măsurile restrictive în perioada stării de alertă nu le sunt aplicabile în momentul în care doresc să-și cumpere la ceas de seară o shaorma dintr-un spațiu public închis, ba mai mult subminează în mod grav autoritatea Poliției Române jignind și amenințând colegii, afirmând despre aceștia că au ca studii doar câteva clase și că nu știu să interpreteze legea.

Și fiindcă legislația lacunară permite, astfel de modele sunt preluate ulterior și de către alți cetățeni, astăzi având de a face cu noi provocări. Una dintre acestea s-a consumat în data de 27 iulie 2020 pe raza comunei Păulești, județul Prahova, unde un coleg de-al nostru care a demonstrat verticalitate în fața unui pseudo-artist pe care l-a amendat pentru faptul că nu a purtat masca de protecție în mod corespunzător în incinta unei benzinării.

Cetățeanul onest, cu model de comportament copiat cel mai probabil de la alții care se cred deasupra legii, aflând că este sancționat contravențional a recurs la a-l amenința pe colegul nostru, promițându-i, într-un limbaj suburban, că în 15 zile i se va întâmpla ceva rău, deoarece mama sa are la rându-i îndeletniciri obscure, constând în faptul că face farmece, în trecut un polițist decedând ca urmare a demersurilor acesteia, în mod ostentativ rupând în fața polițiștilor prezenți, procesul verbal de constatare a contravenției, nu de alta, dar un astfel de cetățean «are o valoare» ce depășește prevederile legale", a transmis Sindicatul Europol.

Într-un comunicat de presă, sindicaliștii anunță că l-au reclamat pe manelistul ploieștean pentru ultraj.

"Prin intermediul avocatului specializat în drept penal Bușea Alin Daniel, organizația noastră, la acest moment a sesizat unitatea de parchet competentă cu privire la săvârșirea infracțiunii de «ultraj», mai ales în condițiile în care există deja un precedent în care un cetățean care l-a «blestemat» pe un agent constatator să își cumpere medicamente de banii cu care a fost amendat, a fost condamnat de instanță.

În cazul de față, vorbim despre colegul nostru din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Blejoi care a mai avut situații în care a amendat și alte «VIP-uri» ale societății, respectiv pe consilierul unui parlamentar care flutura ostentativ legitimația pentru a scăpa de aplicarea sancțiunii și pe un alt manelist care a încercat sa-l mituiască cu scopul a nu-l sancționa pentru că nu avea întocmită polița RCA pentru autoturismul pe care îl conducea", au precizat reprezentanții Sindicatului Europol.

 

Image
Image
Image
Image