VIJELIE PRAHOVA | Mai mulți copaci au fost doborâți pe șosele, în Sinaia și Măneciu, o mașină a fost avariată, iar zeci de oameni au rămas fără curent

VIJELIE PRAHOVA | Mai mulți copaci au fost doborâți pe șosele, în Sinaia și Măneciu, o mașină a fost avariată, iar zeci de oameni au rămas fără curent
Precipitațiile și vântul puternic au creat probleme în mai multe județe (Foto: ISU Ialomița)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

VIJELIE PRAHOVA Bilanțul comunicat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență după ziua de sâmbătă, când Prahova s-a aflat sub cod galben și cod portocaliu de precipitații și vânt, arată că mai mulți copaci au fost doborâți peste carosabil la Sinaia și Măneciu, o mașină a fost avariată, iar duminică dimineață încă erau aproape 100 de locuințe fără curent, în comuna Șotrile.

Administrația Națională de Meteorologie emisese încă de vineri o avertizare de precipitații și vânt puternic. Zona montană a județului Prahova s-a aflat sub cod portocaliu de viscol, în timp ce restul județului a fost sub cod galben.

Bilanțul comunicat duminică dimineață de ISU Prahova arată că vijelia a produs pagube în mai multe localități, în special în zona înaltă a județului. Cele mai mari probleme au fost în Măneciu și Sinaia.

VIJELIE PRAHOVA | Aproape 100 de locuințe din Șotrile sunt și duminică fără energie electrică

VIJELIE PRAHOVA Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil, în cele două localități. La Măneciu, căderea unuia dintre pomi a dus și la avarierea unui autoturism. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, anunță ISU Prahova în bilanțul transmis duminică.

„Pe fondul manifestării fenomenelor meteorologice (vânt), pe parcursul acestei nopți pompierii militari prahoveni au fost solicitați în 6 cazuri pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil, astfel: 2 intervenții în Sinaia, în zone aflate la altitudine, iar 4 intervenții au fost desfășurate în comuna Măneciu. În comuna Măneciu un autoturism a fost avariat. Nu au fost înregistrate victime”, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

VIJELIE PRAHOVA De asemenea, vântul puternic a dus și la ruperea unor cabluri electrice, lăsând mai mulți consumatori fără alimentare. Astfel, duminică dimineață, 97 de consumatori din Șotrile și unul din zona Prislop, de lângă Valea Doftanei, figurau ca nealimentați, potrivit datelor de la Electrica.

Image