fbpx

Exproprieri pentru lărgirea la patru benzi a DN 1, în zona Cornu

Exproprieri pentru lărgirea la patru benzi a DN 1, în zona Cornu

Image
Image

Ministerul Transporturilor a publicat, spre consultare publică, proiectul unei hotărâri de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN 1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu”.

“Prin prezentul proiect de act normativ se propune:

1) aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național “Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu“, prevăzut în anexa nr. 1, la prezenta hotărâre, conform variantei finale a studiului de fezabilitate;

2) aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu“, a listei cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, a proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, situate pe raza localității Cornu, județul Prahova, aşa cum rezultă din extrasele de Carte Funciară emise de către OCPI Prahova, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 26,3 mii lei pentru un număr de 4 de imobile, în suprafaţă totală de 587 mp, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre”, precizează Ministerul Transporturilor.

Potrivit anexei, două dintre cele patru proprietăți aparțin unor persoane fizice, iar alte două unor firme. Valoarea despăgubirilor este nesemnificativă în două cazuri, în timp ce, pentru ceilalți proprietari, aceasta înseamnă 6.200, respectiv 18.993 de lei, pentru două terenuri de câte 3.000 mp.

“Pe DN 1, sectorul studiat este în zona localității Cornu, județul Prahova, unde pe sensul Brașov – Ploiești sunt 2 benzi de circulație, iar pe sensul Ploiești – Brașov este o singură bandă.

Documentația se referă la completarea de la 3 la 4 benzi de circulație pe DN 1 pe sectorul km 95+100 – km 95+400, stabilindu-se în urma studiului topografic că aplicabilitatea proiectului este între pozițiile kilometrice măsurate în teren între km 95+150 – km 95+450”, se arată în expunerea de motive din care reiese că lucrările se referă la un tronson de numai 300 de metri al DN 1, sector pe care șoseaua are cu o bandă mai puțin, pe sensul spre Brașov.

 

 

Sursa foto: Google Street View

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.