Alertă cu bombă într-un aeroport din Franța. Traficul aerian a fost suspendat

aleră bombă aeroport
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Traficul aerian din Caen-Carpiquet a fost suspendat vineri, 17 noiembrie, după amenințări cu detonarea unor explozibili „plantați în jurul pistei”, informează b1tv.ro citând tf1info.fr. 

Se fac verificări după o alertă cu bombă pe aeroportul Caen-Carpiquet din Franța. Într-o scrisoare anonimă primită în noaptea de joi spre vineri de redacția France 3 Normandie, persoane care se prezentau drept „activiști francezi de mediu” susțin că au intrat în terenul aeroportului din Caen-Carpiquet și ar fi plasat explozibili.

„Au fost plasați explozibili în jurul asfaltului și vor fi detonați la ora 12. Vă lăsăm să anunțați poliția și conducerea aeroportului, astfel încât pagubele să fie doar materiale”, indică mesajul transcris de France 3.
Se mai precizează că acest grup de activiști anonimi dorește să „denunțe absurditatea ecologică” a transportului aerian.
„În loc să reducă transportul aerian, autoritățile preferă să extindă aeroporturile, ca la Carpiquet”, unde infrastructura existentă urmează să fie extinsă în special cu construcția unui nou terminal, planificat să fie terminat până în 2027.

„Poliția este la fața locului. Ei efectuează verificări”, a declarat Maryline Haize-Hagron, directorul aeroportului, pentru France 3 Normandie, potrivit sursei citate. „O operațiune de îndepărtare a îndoielilor este în desfășurare, o echipă de geniști se află la fața locului”, a confirmat prefectura Calvados pe X. „Călătorii sunt sfătuiți să verifice condițiile de trafic înainte de a călători la aeroport”, s-a mai precizat.

 

 

Foto b1tv.ro

Image