Angela Merkel pregătește închiderea restaurantelor, a barurilor și a sălilor de sport

Angela Merkel pregătește închiderea restaurantelor, a barurilor și a sălilor de sport

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, dorește acordul autorităților locale pentru închiderea barurilor și restaurantelor începând cu 4 noiembrie în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, însă școlile vor rămâne deschise, potrivit unui draft consultat de Reuters, citat de HotNews.

Miercuri, autoritățile au anunțat 14.964 de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Potrivit noilor restricții, oamenii vor putea ieși doar cu cei cu care locuiesc, cel mult cu o singură persoană provenind din altă gospodărie. Încălcarea regulii ar urma să fie sancționată, însă documentul nu oferă alte detalii.

Nivelul de răspândire a noului coronavirus este ridicat în toate regiunile Germaniei, astfel încât este foarte greu ca autoritățile sanitare să mai monitorizeze și să depisteze rapid toate infecțiile. Potrivit sursei citate, oamenii trebuie să reducă contactele cu alte persoane, în încercarea de a nu se ajunge la restricții și mai dure în preajma Crăciunului.

Dacă liderii celor 16 state sunt de acord cu noile propuneri, se vor mai închide și sălile de sport, cinematografele, teatrele, discotecile și sălile de concert.

Magazinele vor putea rămâne deschise doar dacă vor aplica măsuri stricte de igienizare și se vor asigura că numărul clienților care se află în incintă este mic.

Sursă foto euronews.com.

 

 

Image
Image
Image