Atac terorist într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. Una dintre victime a fost decapitată

Atac terorist într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. Una dintre victime a fost decapitată

Un atac cu armă albă a avut loc în orașul francez Nisa. Cel puțin trei oameni au murit și alți câțiva au fost răniți, după ce un suspect înarmat cu un cuțit i-a atacat într-o catedrală din centrul orașului. Una dintre victime a fost decapitată.

Potrivit Digi24, citând presa franceză, bărbatul a atacat cu cuțitul mai multe persoane, joi dimineața, în biserica Notre Dame din Nisa. Trei persoane au murit, un bărbat și o femeie. Femeia a fost decapitată.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a anunțat că a fost convocată o reuniune de criză.

Suspectul a fost împușcat de poliție este grav rănit și a fost transportat la spital. 

Atacul a avut loc joi dimineața, la ora locală 9:00.

Primarul orașului Nisa a anunțat că atacul pare a fi unul de natură teroristă.

Noul atac vine după cel produs în urmă cu două săptămâni la Paris, când un profesor de istorie a fost decapitat în plină stradă după ce le-a arătat copiilor caricaturi cu profetul Mohamed. Atacul de la Paris de natură teroristă a fost comis de un tânăr cecen de 18 ani, născut la Moscova, care nu era luat în evidențe ca fiind radicalizat.

Ancheta a fost preluată de Parchetul antiterorist.

Potrivit sursei citate, după atac, suspectul ar fi încercat să se ascundă în toaleta bisericii. Poliția l-a depistat și a deschis focul. Martorii au povestit că inclusiv în timp ce i se acordau primele îngrijiri medicale bărbatul n-ar fi încetat să spună „Allah Akbar”.

 

 

Image
Image
Image