BREXIT: Marea Britanie trebuie să reducă salariul minim pentru imigranți cu aproape 4.500 de lire sterline

BREXIT: Marea Britanie trebuie să reducă salariul minim pentru imigranți cu aproape 4.500 de lire sterline

O recomandare a Comitetului de Consultanță pentru Migrație, care acordă consultanță guvernului de la Londra, arată că, în contextul Brexitului, salariul minim ar trebui să coboare la 25.600 de lire pe an, cu 4.400 de lire mai puțin decât acum.

Practic, odată cu retragerea din Uniunea Europeană, Regatul Unit nu va mai acorda prioritate imigranţilor proveniţi din UE, prin urmare, reducerea salariului minim ar fi o măsură care ar trebui să sprijine ocuparea locurilor de muncă. Asta înseamnă o relaxare a condițiilor pentru companiile care încearcă să angajeze oameni din afara Spațiului Economic European, prin reducerea veniturilor pe care aceștia vor fi obligați să le obțină. În același timp, o astfel de măsură va face mai dificilă recrutarea cetățenilor europeni.

Potrivit Digi 24, reprezentanții instituției recunosc că implementarea recomandărilor - în special introducerea unor praguri salariale şi de calificare - va reduce creșterea populației și avansul economiei Regatului Unit faţă de perioada în care a fost în vigoare libera circulaţie. Modificările propuse vor îngreuna angajarea cetăţenilor europeni, dar îi vor ajuta pe imigranţii din afara UE, prin reducerea veniturilor pe care sunt obligaţi să le obţină.

Sursa foto: inews.co.uk

Image
Image
Image
Image
Image