Canada a autorizat punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Canada a autorizat punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Canada a autorizat marţi ''punerea pe piaţă condiţionată'' a antiviralului Remdesivir, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, relatează AGERPRES, citând AFP.

"Health Canada autorizează, cu condiţii, utilizarea Remdesivir'', a anunţat ministerul, precizând că acesta este "primul medicament autorizat de Health Canada pentru tratamentul COVID-19".
Acest antiviral este autorizat "pentru tratamentul pacienţilor care prezintă simptome severe de COVID-19 şi pneumonie şi care au nevoie de oxigen suplimentar pentru a-i ajuta să respire", a declarat ministerul într-un comunicat. Aceşti pacienţi trebuie să aibă vârsta peste 12 ani şi să cântărească cel puţin 40 de kilograme.

Remdesivir "va fi utilizat doar în spitale unde pacienţii pot fi monitorizaţi îndeaproape".

Remdesivir este prima terapie care a demonstrat o oarecare eficacitate la pacienţii internaţi cu COVID-19 într-un studiu clinic de dimensiuni semnificative, chiar dacă efectul este considerat a fi modest și va fi fabricat în Canada de o filială a laboratorului american care l-a dezvoltat, Gilead Sciences.

Sursă foto News.ro.

Image
Image
Image
Image