Israelul este la un pas de al patrulea lockdown deși a vaccinat 40% din populație

Israelul este la un pas de al patrulea lockdown deși a vaccinat 40% din populație

Israelul ar putea fi încă obligat să intre într-un al patrulea blocaj pentru a combate răspândirea coronavirusului înaintea următoarelor alegeri generale, stabilite pentru 23 martie, a sugerat vineri un oficial din sănătate, citat de timesofisrael.com, potrivit b1.ro.

El a făcut aceste declarații în contextul în care rata de transmitere a virusului din țară a trecut de 1, indicând că pandemia își accelerează din nou răspândirea, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

„Suntem îngrijorați de creșterea numărului de infecții în zilele următoare”, a declarat oficialul din Sănătate responsabil pentru campania de vaccinare, Nachman Ash, adăugând că „dacă nu acționăm în mod responsabil și dacă [cetățenii] nu respectă regulile, există posibilitatea unui al patrulea blocaj înainte ca alegerile să aibă loc.”

Întrebat despre declarația premierului Benjamin Netanyahu către Fox News joi că pandemia “se poate vedea în oglinda retrovizoare” a Israelului, Ash a spus: „Nu știu ce a vrut să spună prim-ministrul”.

Cifrele ministerului au arătat că numărul de reproducere de bază al virusului, sau numărul R, a fost la 1.01 vineri dimineață. Numărul R este numărul de cazuri noi care rezultă din fiecare infecție cu coronavirus sau numărul de persoane care au prins virusul de la fiecare persoană infectată. Orice număr mai mic de 1 înseamnă că pandemia încetinește, în timp ce un număr peste 1 înseamnă că se extinde.

 

Sursă foto timesofisrael.com -  Nachman Ash

 

Image
Image
Image