Italia prelungește starea de urgență până la 15 octombrie

Italia prelungește starea de urgență până la 15 octombrie

Starea de urgență va rămâne în vigoare în Italia până în octombrie, după ce Senatul a votat marți prelungirea ei, propusă de Guvernul Conte.

Guvernul italian a cerut extinderea stării actuale de urgență, care ar fi trebuit să expire la 31 iulie, până la jumătatea lunii octombrie.

„Virusul continuă să evolueze și nu și-a parcurs cursul. Ar fi inadecvat să suspendăm brusc o astfel de măsură eficientă ”, a declarat Conte Senatului în dezbaterea de marți, scrie thelocal.it, potrivit B1.ro.

În ciuda criticilor din partea partidelor de opoziție, demersul lui Conte a câștigat sprijinul Senatului. Camera inferioară, în care guvernul se bucură de o susținere mai mare, va vota măsura miercuri.

Starea de urgență, impusă la începutul focarelor de coronavirus în Italia, a permis guvernului să implementeze rapid măsuri de urgență printr-o serie de decrete.

Prelungirea perioadei va permite guvernului „să extindă măsurile necesare” și „să rămână în gardă pentru a interveni prompt dacă există o agravare a situației”, a explicat Conte.

Normele actuale, inclusiv restricțiile de călătorie și distanțele sociale actuale și cerințele de purtare a măștilor, vor fi revizuite de către miniștri, deoarece se preconizează că un decret actualizat va fi anunțat în zilele următoare.

Toți cetățenii care vin în Italia din România și Bulgaria trebuie să intre automat în carantină pentru o perioadă de 14 zile odată ce ajung pe teritoriul statului italian, a anunțat Roberto Speranza, ministrul Sănătății de la Roma, pe Twitter.

Peste 35.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului din Italia, prima țară lovită de criza globală de sănătate după China și peste 246.000 de persoane au fost infectate.

Sursă foto B1.ro.

Image
Image
Image
Image