Numărul total al cazurilor de Covid-19 din India a depăşit joi 18 milioane

Numărul total al cazurilor de Covid-19 din India a depăşit joi 18 milioane

Numărul total al cazurilor de Covid-19 din India a depăşit joi 18 milioane, după un nou nivel record al cazurilor zilnice, groparii lucrează zi şi noapte pentru a îngropa victime, în timp ce alte sute sunt incinerate în parcuri şi parcări, relatează News.ro citând Reuters.

India a raportat joi 379.257 de noi infecţii şi 3.645 de decese, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. Numărul victimelor raportate pentru într-o singură zi este cel mai mare de la declanşarea pandemiei.

A doua cea mai populată ţară din lume este într-o criză profundă, spitalele şi morgile fiind suprasolicitate.

Un gropar din Mumbai, Sayyed Munir Kamruddin, în vîrstă de 52 de ani, a spus că el şi colegii săi lucrează fără oprire pentru îngroparea vitimelor.

"Nu mă tem de COVID, lucrez cu curaj. Totul este despre curaj, nu despre frică", a spus el.

În fiecare zi, mii de indieni caută frenetic paturi de spital şi oxigenul care salvează vieţile rudelor bolnave, folosind aplicaţii de socializare şi contacte personale.

Armata Indiei a început să mute echipamente cheie, cum ar fi oxigenul, în întreaga ţară şi îşi va deschide facilităţile medicale către civili.

Se anticipează ca criza oxigenului să se diminueze până la jumătatea lunii mai, a declarat pentru Reuters un director din industrie, producţia crescând cu 25% şi sistemele de transport fiind gata să facă faţă.

"Aşteptarea mea este că până la mijlocul lunii mai vom avea cu siguranţă infrastructura de transport care ne va permite să satisfacem această cerere în toată ţara", a declarat Moloy Banerjee, de la Linde, cel mai mare producător de oxigen din India.

Hotelurile şi vagoanele de cale ferată au fost transformate în facilităţi de îngrijire critică, pentru a suplini lipsa paturilor de spital.

Cea mai bună speranţă a Indiei este să-şi vaccineze vasta populaţie, spun experţii, iar miercuri a deschis înregistrarea pentru toţi cei cu vârsta peste 18 ani pentru a fi vaccinaţi începând de sâmbătă.

Deşi este cel mai mare producător mondial de vaccinuri, India nu are stocuri pentru cele 800 de milioane de persoane estimate ca eligibile. Mulţi dintre cei care au încercat să se înscrie pentru vaccinare au spus că nu au reuşit, plângându-se pe reţelele de socializare că nu au posibilitatea de a obţine un vaccin sau chiar de a intra pur şi simplu pe site, deoarece acesta s-a blocat în mod repetat.

Prim-ministrul Narendra Modi a fost criticat pentru că a permis organizarea unor mitinguri politice masive şi a unor festivaluri religioase, care au fost evenimente super-răspândite în ultimele săptămâni.

Citește mai mult pe News.ro.

 

Sursă foto zeenews.india.com.

Image
Image
Image