Precizări ale autorităților grecești: "Testul negativ pentru Covid-19 nu este necesar pentru copiii sub 10 ani"

Precizări ale autorităților grecești: "Testul negativ pentru Covid-19 nu este necesar pentru copiii sub 10 ani"

Grecia a anunțat, luni, că instituie o nouă serie de restricții, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Acestea vizează stabilirea unui program redus pentru baruri, dar și anularea unor evenimente publice.

De asemenea, din 17 august, inclusiv persoanele care vin din Suedia, Republica Cehă, Belgia, Spania și Olanda trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid, ca să poată intra pe teritoriul elen.

Pe de altă parte, cu referire la acest aspect, Nikos Hardalias, ministrul adjunct al Protecției Civile, a venit, marți, cu o serie de precizări referitoare la noile măsuri și a spus că obligativitatea prezentării unui test negativ pentru Covid nu vizează și copiii sub 10 ani, potrivit agenției ANA - MPA (Athens News Agency - Macedonian Press Agency)

Acesta a mai spus, în bilanțul dat publicității ieri, că 266.166 de teste PCR au fost efectuate, în perioada 1 iulie - 10 august, interval în care în țară au intrat 2.162.251 de vizitatori, iar 508 persoane au avut rezultate pozitive. 234 dintre cei infectați s-au întors în țările lor, 101 nu mai reprezintă cazuri active, iar 164 sunt încă bolnavi.

Și românii care merg în Grecia trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid la intrarea în Grecia. Autoritățile române nu au precizat, până la acest moment, dacă nici în cazul turiștilor din țara noastră nu va mai fi obligatorie prezentarea unui test negativ pentru copiii sub 10 ani.

Sursa foto: sofiaglobe.com

 

 

Image
Image
Image
Image