Profesor decapitat la Paris, după ce le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu profetul Mahomed

Profesor decapitat la Paris, după ce le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu profetul Mahomed

Patru persoane, între care un minor, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului, a anunţat o sursă judiciară citată de AFP, scrie Agerpres. Aceste persoane provin din cercul familial al agresorului, care a fost ucis de poliţişti, potrivit aceleiași surse.

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri seară în apropiere de Paris, iar atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie, notează AFP.

Surse din poliţie au dezvăluit că victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru "asasinat în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere infracţională teroristă criminală", mai anunță Agerpres.

Sursa foto: Reuters via Agerpres

 

Image
Image
Image
Image
Image