Fost șef al IJP Prahova numit la temporar la conducerea Poliției Române, după demisia lui Liviu Vasilescu

Fost șef al IJP Prahova numit la temporar la conducerea Poliției Române, după demisia lui Liviu Vasilescu

Liviu Vasilescu și-a anunțat demisia de la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române. "Vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate", a anunţat Liviu Vasilescu, într-o conferință de presă, decizia luată ca urmare a scandalului izbucnit în legătură cu întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării, Emi Pian.

"Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate. Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al inspectorului general al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere. Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliţiei Române", a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne.

Eduard Mirițescu a fost, între 2001 și 2005, adjunct al şefului Secţiei nr. 3 de Poliţie Ploieşti, iar timp de un an a fost șeful Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti, pentru ca apoi, până în 2015, să ocupe funcția de şef Serviciu Cabinet în cadrul IJP Prahova.

A fost, pe rând, împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împuternicit șef al Inspectoratului, iar din 15 ianuarie 2017 șef al IJP Prahova, funcție deținută până în aprilie 2019.

 

Sursa foto: ziare.com

Image
Image
Image