Marți, 05 Noiembrie 2013 08:39

Ce conţin de fapt ceaiurile din comerţ. Uite ce a descoperit Protecţia Consumatorilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cine credea că ceaiurile din comerţ sunt mai sănătoase decât sucurile se înşeală amarnic. Asociaţia Pentru Protecţia Consumatorilor a realizat un studiu în acest sens iar rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare.  Atât ceaiurile, cât şi sucurile sunt pline de E-uri.
Sucurile pe bază de ceai sunt promovate ca fiind mai sănătoase decât sucurile obişnuite, pline de coloranţi artificiali şi mult zahăr. Un studiu recent al Asociaţiei pentru Protectia Consumnatorilor, citat de antena3.ro arată ÎNSĂ altceva.
Eticheta ceaiurilor spune că cele mai multe au E-uri iar altele au cantităţi de zahăr la fel de mari ca în cazul sucurilor.  Au fost analizate 14 de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim din supermarket-urile din întreaga ţară de catre reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania .
Rezultatele sunt cel puţin descurajatoare . În ceea ce priveşte numarul de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate : peste 28 % au in continut un numar de 2 E- uri, aproape 36 % au 3 E-uri, iar peste 21 % conţin 7 E-uri.
În ceea ce priveşte conţinutul de zahar şi /sau indulcitori, a reieşit că aproape 36 % au in continut atât zahar cât şi îndulcitori iar  aproape 29 % au in continut doar zahar.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.