Marți, 01 Septembrie 2015 10:19

ZILE de FOC! Codul portocaliu a fost extins

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANM a actualizat, marți, avertizările de caniculă emise anterior. Astfel, în cursul acestei zile, nu mai puțin de 16 județe intră sub cod portocaliu. În Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei şi al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, în timp ce în restul teritoriului rămâne valabil codul galben, care anunță vreme caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade și indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi.

 

Miercuri, 2 septembrie, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiş.

Citiți și: ANM - Vor fi emise noi avertizări

În judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37...38 de grade.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.