Vineri, 01 Februarie 2013 08:51

De ce n-am văzut luminiţa? Pentru că n-aveam tunel!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După vreo două decenii de căutat luminiţa de la capătul tunelului, guvernanţii au înţeles că n-aveam cum s-o găsim, dintr-un motiv foarte simplu: ne lipseau tocmai tunelurile. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a cerut realizarea mai multor tuneluri rutiere şi a avertizat că, în lipsa lor, instituţia nu va da aviz pentru autostrada Comarnic – Braşov.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a solicitat, în cadrul unui comandament coordonat de ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, realizarea mai multor tuneluri rutiere montane. Propunerea, intens mediatizată, a venit la sfârşitul săptămânii trecute. Între timp, Cosma a explicat de ce a solicitat aceste investiţii şi a „plusat”, venind zilele trecute cu avertismentul că traseul autostrăzii Comarnic – Braşov nu va primi aviz din partea Consiliului Judeţean Prahova dacă nu va avea tuneluri.

„La câţi mineri a avut ţara asta, noi n-am fost în stare să facem un tunel prin Carpaţi, rutier, ca să mai scurtăm drumurile astea, să mergem mai bine. Am ajuns, iarna, să traversăm prin vârf de munte, să mergem 20 de kilometri, pe serpentine, în loc să parcurgem patru kilometri, în linie dreaptă, prin tunel. În zona judeţului Prahova este nevoie de două tunele, unul pe Valea Teleajenului, la Cheia, şi unul în partea superioară a Văii Prahovei, la Predeal”, a afirmat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Pe lângă avantajele rutiere evidente, realizarea unor lucrări de infrastructură de acest gen va aduce şi beneficii financiare conexe, pentru firmele de construcţii. Vorbim de locuri de muncă, taxe şi impozite, pe durata lucrărilor, unele care vor dura câţiva ani.

Autostrada va săpa în Carpaţi

Mircea Cosma a anunţat că traseul pentru autostrada Comarnic – Braşov nu va fi avizat în Comisia Tehnică de Urbanism existentă la nivelul judeţului dacă nu va avea tuneluri. „Din câte ştiu, n-ar trebui să existe probleme, pentru că sunt trei planificate, la Sinaia, până la Valea Cerbului, pe sub Zamora şi la Azuga, spre Pârâul Rece”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.