Vineri, 01 Februarie 2013 08:52

Scări rulante şi giratorii pentru ambuteiajele de pe Valea Prahovei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sensuri giratorii, semafoare inteligente şi supratraversări cu scări rulante sunt câteva dintre propunerile autorităților locale din stațiunile de pe Valea Prahovei pentru fluidizarea traficului rutier de pe DN1, prezentate ieri la Prefectura Prahova.

Ambuteiajele de pe DN1, de la sfârșit de săptămână, au intrat în atenția autorităților locale și centrale. La solicitarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, reprezentanții Prefecturii Prahova au inițiat o rundă de discuții pe tema traficului rutier de pe DN1, pe tronsonul Bănești – Azuga. Cum în fiecare weekend sau cu ocazia sărbătorilor, pe Valea Prahovei este aglomerație, primarii stațiunilor Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga au propus un set de măsuri pentru eliminarea problemelor din trafic. Prezenți la întâlnire, oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și Dumuri Naționale au susținut că sunt deja în lucru trei proiecte. Primul vizează amenajarea, pe acest tronson rutier, a opt intersecții, montarea de semafoare inteligente și realizarea de benzi de lărgire pentru virarea la stânga sau la dreapta, în funcție de situația existentă pe teren.

Un al doilea proiect al CNADNR se referă la așa-zisele puncte negre de pe DN1, zone considerate cu risc major în producerea de accidente rutiere. În acest caz, pe DN1, proiectul vizează, pe sectorul Valea Prahovei, realizarea a patru sensuri giratorii, precum și a unor puncte de întoarcere în intersecțiile déjà existente.

Ultimul proiect al CNADNR se referă la montarea de separatoare de sens New Jersey.  Toate aceste soluții sunt contracte deja și sunt în derulare, lucrările urmând să fie demarcate imediat cum vremea va permite, au spus oficialii de la București. „Noi vrem să punem cap la cap proiecte deja existente, ca să putem ca în informarea pe care o facem către ministrul Afacerilor Interne și către Guvernul României să venim cu o soluție care să fie și acceptată și, în același timp, să arătăm că, după 35 de ani, putem să avem o normalitate pentru traficul rutier”, a afirmat Lucian Diniță, șeful Direcției Rutiere din cadrul IGPR.

Propuneri pentru fluidizarea traficului

La rândul său, Viorel Dosaru, șeful IJP Prahova, a susținut că se impune de urgență găsirea unei soluții pentru fluidizarea traficului. „Dacă la Comarnic se va face, experimental, acel sens giratoriu, cetățenii care locuiesc în cele două cartiere pot ieși cu mașinile și atunci va fi fluidizare de trafic. Dacă se vor monta separatoare de sens dinspre Comarnic spre Ploiești, cei care vin pe trei benzi nu vor putea să meargă pe contrasens și se vor evita depășirile neregulamentare. La Bănești, dacă se vor adopta soluții de calmare a traficului nu vor mai fi accidente pe trecerea de pietoni din apropierea monumentului Aurel Vlaicu. La Bușteni, dacă vor fi montate pasarele, pietonii vor putea traversa drumul iar șoferii nu vor mai trebui să stea câte trei ore în trafic”, ne-a declarat Viorel Dosaru, șeful IJP Prahova.

Pasarelă cu scări rulante

Prezent la întâlnire, deputatul USL Mircea Roșca a precizat că la Comarnic sunt discuții avansate pe tema realizării unei traversari peste DN1 cu scări rulante, pe motiv că, astfel, pietonii ar fi încurajați să treacă prin această zonă. „Am discutat cu primarul și soluția optimă este o supratraversare cu scări rulate peste DN1, nu neapărat în zona trecerii de pietoni actuale. La Sinaia s-a discutat despre un sens giratoriu, undeva la intersecția cu acel cartier Platou Izvor. Mai există o propunere de o pasarelă care să treacă peste DN1, în zona centrală, pentru ca circulația să nu mai fie frânată, la intersecție DN1 cu Varianta Sinaia. Pentru Bușteni discuțiile au vizat încă o bandă de mers, iar la Azuga este vorba de un sens giratoriu”, a declarat deputatul USL.

Roxana Tănase

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.