Joi, 07 Februarie 2013 00:43

Buşteni devine capitala sporturilor de iarnă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oraşul Buşteni găzduieşte în aceste zile trei importante evenimente sportive. Joi debutează Cupa Mondială la Escaladă pe Gheaţă, la care sunt aşteptaţi 90 de sportivi din 22 de ţări. Vineri sunt programate Cupa Buşteniului la Schi Alpin şi Cupa Oraşului la Fotbal în Sală.

Staţiunea prahoveană Buşteni găzduieşte din nou una din etapele din Cupa Mondială la Escaladă pe Gheaţă. Devenit deja gazdă tradiţională pentru acest eveniment internaţional, oraşul prahovean va atrege câteva mii de turişti în următoarele zile, potrivit estimărilor organizatorilor.

Cupa Mondială de Escaladă

La Bușteni, la baza Pârtiei Kalinderu, se va desfășura în perioada 7-9 februarie Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă 2013. Acest eveniment unic în România este organizat de Clubul Alpin Român (CAR), în colaborare cu Primăria Buşteni, Uniunea Internaţională a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (FRAE).

Competiţia este una dintre cele mai spectaculoase, concurenții escaladând structuri artificial înalte de 25 de metri, acoperite cu gheaţă menţinută cu un sistem special de refrigerare, proiectat și construit în Canada.

În etapa din România vor participa 90 de sportivi din 22 de ţări. Aceasta este cea de-a patra etapă a Cupei Mondiale, celelalte etape desfăşurându-se în Coreea, Elveția, Franța şi Rusia.

Ceremonia de premiere va avea loc sâmbătă, începând cu ora 19.00.

Schi alpin şi fotbal

Vineri, pe Pârtia Kalinderu va avea loc o nouă ediție a „Cupei Buștenarului la Schi Alpin”. La fel ca în anii anteriori, concursul se va desfășura pe opt categorii de vârstă (băieți și fete): sub 10 ani, 10-15 ani, 15-20 ani, 20-35 ani, 35-50 ani, 50-60 ani, 60-70 ani și peste 70 de ani.

Tot vineri se va desfășura și finala „Cupei Orașului Bușteni la Fotbal în Sală”, ajunsă la cea de-a VII-a ediție. Echipele înscrise în concurs (Zamora, Griviței, Trestiei, Valea Albă, Silva și Poiana Țapului) vor primi, în cadrul unei festivități, diplome, cupe, medalii, precum și premii în bani (4.000 lei - locul I, 3.500 lei - locul II, 3.000 lei - locul III, 2.500 lei - locul IV, 2.000 lei - locul V și 1.500 lei locul VI).

Duminică, 10 februarie 2013, ora 13.00, în fața Primăriei Bușteni, îi va fi înmânată Torța Olimpică primarului Emanoil Savin, după care doi sportivi din Bușteni vor parcurge traseul Primărie - Hotelul Alexandros.

Torța Olimpică FOTE Brașov 2013 va sosi în România în ziua de 3 februarie 2013 și va fiadusă de George Scripcaru, Președintele CO-FOTE Brașov 2013, și Octavian Morariu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, respectiv șefii celor 2 structuri partenere în organizarea FOTE Brașov 2013.

Acesta va fi un moment istoric fiindcă este pentru prima dată când Flacăra Olimpică se

aprinde pentru România și ajunge pe teritoriul țării noastre.

Sâmbătă și duminică, pe scena special amenajată de la baza Pârtiei Kalinderu, vor concerta Alex Velea, Conect-R, Damian Drăghici și Anna Lesko.

Foto: insport.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.