Miercuri, 13 Februarie 2013 08:51

Ambasadorul Algeriei: „Cauza morţii: atacul terorist”

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ambasadorul Algeriei în România, Hamraoui Habib Chawky, a venit ieri în vizită în Prahova, unde a avut o discuţie cu prefectul Marius Sersea, viceprimarul Ploieştiului, Iulian Teodorescu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sebastian Danielescu. Principala temă de discuţie a vizat moartea celor doi muncitori prahoveni, în timpul crizei ostaticilor din statul african.

Oficialul alegerian a afrmat că statul va sprijini cele două familii cu toate documentele necesare pentru obţinerea asigurărilor de viaţă. Referitor la anchetă, el a precizat că, în viziunea autorităţilor de la Alger, toată vina îi aparţine organizaţiei teroriste care a planificat atacul.

„Reiterez condoleanţele Guvernului algerian. Am văzut că pentru autorităţile din Prahova au prioritate interesele familiilor celor decedaţi. Sunt buni purtători de cuvânt ai intereselor celor două familii. Guvernul şi Ambasada Algeriei se pun la dispoziţia familiilor pentru a le ajuta să treacă peste momentele dureroase. După cum ştiţi, cei doi români erau legaţi de contracte cu o societate internaţională. Căuutăm la nivelul administraţiei algeriene toate documentele care privesc aceste contrace. Interesul domnului prefect este să apere familiile privind contractul de asigurae pe viaţă. Vom transmite toate documentele aflate în posesia Guvernului. Justiţia se va pronunţa cu privire la cauzele morţii celor doi. Teroriştii au adus mult exploziv şi, când armata algeriană a intervenit, ei au început să tragă asura ostaticilor. În cazuri dificile, ca acesta, când are loc un atac terorist din afara Algeriei, chiar dacă nu a avut prea mult opţiuni, armata a intervenit cu profesionalism, în primul rând în interesul ostaticilor. Dar, apoi, au trebuit luate decizii rapide, operaţionale, care sunt dureroase de multe ori. Cauza dispariţiei ostaticilor nu este intervenţia armatei, ci atacul terorist”, a afirmat ambasadorul algerian.

Acesta a menţionat că a avut şi discuţii legate de îmbunătăţirea schimburilor economice dintre cele două ţări, fiind vizat domeniul construcţiilor şi cel al materialelor de construcţii, cu un interes special pentru industria lemnului.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.