Miercuri, 13 Februarie 2013 23:55

Botează cei trei struţi noi de la ZOO Bucov!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După moartea struţului mascul de la grădina zoologică din Bucov, administraţia parcului a anunţat, ieri, că a primit un înlocuitor, plus o altă pereche, de la un donator anonim.

Administraţia ploieşteană a anunţat, miercuri, că a reuşit să găsească o pereche pentru femela de struţ care rămăsese „văduvă” în urma unui incident bizar petrecut la sfârşitul lunii ianuarie, la grădina zoologică din Bucov, când masculul a fost găsit mort, în adăpost. Îngrijitorii au presupus că struţul s-a panicat şi s-a izbit puternic de pereţii adăpostului, după ce mai mulţi vânători au ajuns în apropierea grădinii.

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Bucov, structură subordonată Consiliului Local Ploieşti, au primit, sub formă de donaţie, un mascul de struţ african, în vârstă de doi ani, donat de o persoană binevoitoare care a dorit să rămână anonimă. De asemenea, aceeași persoană a mai donat grădinii zoo o pereche de struți Nandu, ambii în vârstă de 1 an.

Pentru „botezul” acestora, cei mici sunt invitaţi să vină cu propuneri de nume. Astfel, până pe 6 aprilie, la grădina zoo va fi amenajată o urnă în care copiii vor putea lăsa bilete cu numele struţilor. Pe 7 aprilie, la ora 11.00, vor fi alese numele, prin tragere la sorţi, urmând ca persoana care a introdus biletul să primească titulatura de „naş” şi, bonus, intrare liberă la zoo până la finele anului.

Primăria Ploieşti a impus câteva condiţii, pentru desfăşurarea în bune condiţii a concursului: pe biletul cu propunerile celor 3 nume trebuie menţionate, obligatoriu, numele copilului şi un număr de telefon de contact, iar acesta trebuie să fie prezent la tragerea la sorţi.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.