Vineri, 15 Februarie 2013 01:17

„Hemoragie” de bani la DSP Prahova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Controlul efectuat de Curtea de Conturi Prahova anul trecut, pentru activitatea din 2011, la mai multe instituții de stat, a trecut și pe la Direcția de Sănătate Publică Prahova. Inspectorii au găsit o „gaură” de 212.000 de lei.

Potrivit raportului de audit întocmit de Camera de Conturi Prahova, printre neregulile depistate se numără și „neutilizarea sumelor alocate din venituri proprii – accize, la Titlul VI, transferuri de capital și nerestituite către bugetele respective, în sumă de 189.000 de lei”. Conform aceluiași raport, la DSP Prahova, s-a constatat efectuarea de „plăți nelegale de la capitolul Alte bunuri și servicii, reprezentând contravaloarea orelor neprestate, ca urmare a unei erori de calcul, în sumă de 23.000 de lei”. Tot ca abatere a fost trecută și neurmărirea aplicării unui Ordin al Ministerului Sănătății, respectiv 316/2006, privind reorganizarea unei unități sanitare din județ. Totodată, DSP Prahova figurează pe lista neagră, alături de alte unități sanitare, după ce a efectuat plăți nelegale, „pentru lucrări de reparații capitale neexecutate”, precum și pentru „perceperea unor prețuri mai mari decât cele reale”, dar și pentru „nefacturarea consumului de utilități aferent acestor lucrări”.

Fără contestații

Potrivit actualei conduceri a Direcției de Sănătate Publică Prahova, raportul Curții de Conturi Prahova nu a fost contestat, așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri care vizau alte instituții publice. „Noi suntem în perioada de implementare a măsurilor dispuse de Camera de Conturi Prahova. Raportul nu a fost contestat. Sunt proceduri care se derulează într-un anumit interval. Ulterior vom analiza dacă se impune să luăm măsuri disciplinare”, ne-a declarat Alexandru Băloi, directorul general al DSP Prahova. Trebuie precizat că acesta a fost numit la DSP Prahova anul trecut, iar controlul a vizat activitatea din 2011.


Roxana Tănase

 

   

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.