Vineri, 15 Februarie 2013 01:18

Valentine's Day, fără flori, fără căsătorii, doar cu un divorț, la Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că iubirea trebuie sărbătorită în fiecare zi, însă ce te faci atunci când într-o zi specială, cum este Valentine's Day, toate merg pe dos? La Ploiești, florăresele s-au plâns ieri că n-au avut vânzări, iar pe la Starea Civilă n-a trecut niciun cuplu să-și unească destinele. Culmea, într-o zi în care totul ar fi trebuit să fie romantic, s-a pronunțat un divorț pe cale administrativă.

Cadouri simbolice, o floare și mult romantism. Acesta ar fi secretul pentru o zi specială dedicată dragostei. Numai că, la Ploiești, spun florăresele, oamenii nu mai au bani să fie romantici. „N-are lumea bani. Trebuia să fie plin aici. Mai ales copiii ăștia, tinerii, care merg la școală, ar fi trebuit să treacă să cumpere flori. Vin câte patru-cinci băieți, la vreo oră, să cumpere un trandafir. Asta nu e vânzare”, s-a plâns una dintre florăresele de la Halele Centrale din Ploiești.Nici la Serviciul Public Local Comunitar de Evidența Persoanelor Ploiești n-a fost aglomerație. Un singur cuplu a trecut ieri pe acolo. Nu pentru căsătorie, ci pentru pronunțarea unui divorț pe cale administrativă. „Astăzi, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, nu a fost oficiată nicio căsătorie”, a declarat Cristina Gîdiuță, directorul executiv al SPLCEP Ploiești.

Fără incidente

Trebuie însă să privim și partea plină a paharului într-o astfel de zi. Probabil, românii, mai tradiționaliști din fire, păstrează bugetul pentru cadourile simbolice de Dragobete, Ziua Îndrăgostiților, care nu a fost importată de peste hotare. Sau, cine știe, de Valentine's Day, ploieștenii au ales să ofere partenerei o altfel de surpriză romantică, respectiv o cină în oraș sau o vacanță la munte ori peste hotare, în locuri cu adevărat speciale. Din fericire, un lucru este cert. Potrivit directorului de la Serviciul de Ambulanță Prahova, ieri, nu s-au înregistrat evenimente nedorite. „A fost o zi normală, fără incidente speciale”, ne-a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Roxana Tănase

 

   

Media

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.