Vineri, 19 Mai 2017 14:43

Cu cât se vor SCUMPI abonamentele TCE Ploieşti. Vezi tarifele propuse!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene au pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifelor de călătorie la transportul public local. Măsura vine la cererea TCE, societatea de transport public a municipalităţii, care se confruntă cu grave probleme financiare şi pregăteşte un plan de reorganizare, pe două axe principale, reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor.

La acest al doilea capitol se încadrează, în mod evident, şi proiectul de majorare a tarifelor de călătorie, reprezentanţii TCE argumentând că actualele preţuri sunt la nivelul din 2011 şi mult sub cele practicate în alte oraşe mari din România.

Propunerea vizează modificarea preţurilor la abonamentele lunare şi cele săptămânale, introducând şi o diferenţiere între abonamentele uzuale, nesubvenţionate, şi cele destinate pensionarilor, veteranilor, elevilor şi studenţilor, pentru care se acordă subvenţii de la bugetul local. Este propusă şi o modificare a tarifului pentru legitimaţiile de o zi, acesta fiind singurul care ar urma să fie redus. Preţurile pentru un bilet de călătorie, abonamentele nenominale pentru societăţi comerciale şi biletul de suprataxă rămân neschimbate, la valorile aprobate la începutul anului de Consiliul Local, prin HCL 12/2017.

Noile tarife au fost propuse în urma unui studiu care a costat aproape 10.000 de euro, efectuat la solicitarea Curţii de Conturi şi care a stabilit câte persoane utilizează într-o zi obişnuită transportul public din Ploieşti şi care sunt costurile reale medii ale operatorului pentru a transporta fiecare călător.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ploieştiul are unul dintre cele mai ieftine abonamente de transport public din ţară

Disponibilizări, lună de lună, la TCE Ploieşti. 100 de angajaţi ar putea să dispară din schemă

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică şi poate fi citit pe pagina de internet a municipalităţii, www.ploiesti.ro, la secţiunea "Consiliul Local / Proiecte de hotărâre". Conducerea TCE se aşteaptă ca în prima parte a lunii iunie proiectul să intre pe ordinea de zi a CL Ploieşti.

NOILE TARIFE PROPUSE DE TCE PLOIEŞTI:

Bilet de călătorie: 2 lei (neschimbat)
Abonament lunar pe toate traseele: 108 lei (se majorează de la 63 de lei, valoarea actuală)
Abonament săptămânal pe toate traseele: 27 lei (se majorează de la 19 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi: 98 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 63 de lei)
Abonament săptămânal elevi şi studenţi: 25 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 19 lei)
Abonament bilunar elevi şi studenţi: 49 lei, subvenţionat 50% (se majorează de la 31,5 lei)
Abonament lunar elevi şi studenţi orfani: 98 lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 lei)
Abonament lunar pensionari cu pensii sub 2.100 lei, femei peste 65 de ani şi bărbaţi peste 70 de ani fără venituri, veterani, revoluţionari, cetăţeni de onoare, deţinuţi politic: 76 de lei, subvenţionat 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de transport persoane cu dizabilităţi: 67 de lei, subvenţionată 100% (se majorează de la 63 de lei)
Legitimaţie de călătorie pe o zi: 4 lei (scade de la 7 lei, cât este în prezent)

   

1 comentariu

  • Link la comentariu filiti mihail Sâmbătă, 20 Mai 2017 19:43 postat de filiti mihail

    cresterile sunt mai mult decit semnificative. nu cred ca in situatia in care suntem, primaria sa maresca abonamentele cu cca. 42%. mi se pare prea mult.dar asa primar, asa cresteri. dracu ne-a pus sa-l alegrem. in 2 ani a distrus tot in ploiesti : sport, transport in comun, curatenia orasului si multe altele.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.