Miercuri, 20 Martie 2013 16:10

Grevă la Lufthansa. Vezi câte zboruri au fost anulate

Scris de  -
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai importantă companie aeriană germană Lufthansa a anunţat miercuri anularea a peste 500 de zboruri prevăzute joi în Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului de la sol din aeroporturile germane, pe fondul unor negocieri salariale, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Aeroporturile din Frankfurt (vest) şi Munchen (sud), principalele două terminale Lufthansa, vor fi afectate de greva organizată de sindicatul Verdi, dar şi cele din Berlin, Hamburg (nord), Düsseldorf şi Koln (vest), a precizat compania pe site.

"Lufthansa anulează aproape toate zborurile în Germania şi în Europa, între ora 5.00 (6.00, ora României) şi 12.00 (13.00, ora României), de pe aeroporturile vizate de greva de avertisment", a precizat compania pe site. Anumite zboruri prevăzute joi după-amiaza au fost şi ele anulate.

Zborurile pe distanţe lungi, prioritare, de pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen şi Düsseldorf, "trebuie să se aibă loc, în măsura în care acest lucru este posibil", afirmă Lufthansa.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt Verdi, greva urmează să dureze cinci ore, în intervalul 5.00-10.00 (6.00-11.00, ora României). Ea are ca scop exercitarea unei presiuni asupra conducerii, înaintea demarării, vineri, a negocierilor salariale.

Verdi cere o creştere salarială de 5,2%, pe 12 luni, pentru cei aproximativ 33.000 de salariaţi de la sol ai Lufthansa în Germania şi garantarea locurilor de muncă.


 


 


 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.