Joi, 16 Noiembrie 2017 13:35

O importantă stradă din centrul Ploieştiului ar putea fi închisă complet pentru circulaţia rutieră

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene analizează o propunere de închidere a unei importante străzi din municipiu, arteră aflată în vecinătatea Halelor Centrale şi tranzitată zilnic de câteva mii de autoturisme şi de numeroase mijloace de transport în comun. Reprezentanţii Primăriei studiază rutele alternative, însă măsura depinde de avizul din partea Poliţiei Rutiere.

Este vorba despre strada George Coşbuc, aflată în spatele platoului Halelor Centrale şi pe care se află liniile de tramvai de pe traseul 101. În prezent, pe aici trec tramvaiele atât pentru sensul Spitalul Judeţean - Gara de Sud, cât şi din sensul opus, iar pentru autoturisme este sens unic, dinspre nord spre sud. Strada porneşte din sensul giratoriu situat în vecinătatea Halelor Centrale şi asigură accesul în aşa-zisa intersecţia de la covrigi calzi, în apropierea Palatului Administrativ.

Intenţia autorităţilor locale este ca acest tronson să rămână deschis doar pentru tramvaie şi trafic pietonal, iar circulaţia autoturismelor sau motocicletelor să fie interzisă pe aici. Soluţia de ocolire, în eventualitatea în care propunerea va fi pusă în practică, este pe strada Gheorghe Doja, apoi strada Romană, de unde se ajunge în aceeaşi intersecţie.

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, a anunţat că va propune această măsură la următoarea şedinţă a comisiei municipale de mobilitate şi trafic urban. Propunerea depinde, aşa cum vă spuneam, de primirea aprobării din partea Poliţiei Rutiere, care urmează să evalueze dacă închiderea circulaţiei pe această stradă va avea un impact pozitiv sau unul negativ asupra traficului din zona centrală a municipiului.

Propunerea vine şi în contextul în care pe acest tronson au apărut numeroase cazuri în care tramvaiele nu au putut avansa, din cauza autoturismelor parcate aiurea şi care blocau liniile. "Voi propune interzicerea accesului auto pe strada George Coşbuc, acolo unde în fiecare zi este haos. Astfel, intenţia este ca tronsonul din spatele platoului Halelor Centrale să rămână doar pietonal şi pentru tramvaie. Pentru aprovizionarea magazinelor din zonă, ne gândim să stabilim un orar foarte strict în care comercianţii vor avea acces", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu George Duminică, 19 Noiembrie 2017 23:22 postat de George

    Este o greseala uriasa.Proprietarii din zona cum vor mai intra si iesi cu masinile in si din curtile lor?Le interzicem dreptul la viata ? pe deasupra TOATE celelate strazi din jur: GH DOJA , ROMANA, GEN VASILE MILEA sunt deja sufocate supraglomerate de masini ce se va intimpla se va crea un AMBUTEIAJ NON STOP UN BLOCAJ CONTINUU NEREZOLVABIL?tOCMAI CA STRADA G. COSBUC funbctioneaza ca o supapa de drenare a acestui blocaj de masini. catre zona de sud .
    Peste tot in jurul halelor e blocatA fiecare strada !!! GH DOJA , ROMANA, GEN VASILE MILEA? EMIL ZOLA .DE CE ?? DIN CAUZA PIETONILOR CARE IN LOC SA AIBA PASAJE SUBTERANE SUPRATERANE CA IN ORICE ORAS CIVILIZAT SUNT CALCATI DE MASINI PE TRECEREA DE PIETONI IAR MASINILE STAU MEREU BLOCATE. E FOARTE SIMPLU SA SE REALIZEZE CITEVA PASAJE SUBTERANE ELEGANTE PIETONALE IN CENTRU ORASULUI CA SI PASAJUL DE LA OMNIA CA SI CELE 2 DIN BARIERA BUCURESTI CARE STAU SI ELE INCHISE INUTIL SI PE TRECEREA DE PIETONI MOR OAMENI SAPOTAMANAL LOVITI DE MASINI CARE NU I VAD DE GHIVECELE DE PE PARAPETI.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.