Miercuri, 24 Ianuarie 2018 05:41

FOTO - Elevii CN "I. L. Caragiale" din Ploiești, protagoniștii primului eveniment din seria manifestărilor organizate de Familia Regală în anul Centenarului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O întâlnire cu elevi ai colegiilor centenare. Așa a decis Casa Regală să dea startul evenimentelor pe care le organizează în 2018, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Printre cei care s-au întâlnit, marți, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, s-au numărat și liceeni de la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale", acesta fiind singura școală din Prahova și una dintre cele numai șase din țară invitate la vizita din 23 ianuarie, ajunul Zilei Unirii.

"Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a primit la Palatul Elisabeta vizita elevilor a șase colegii centenare din București, Ploiești și Giurgiu. Alături de Majestatea Sa s-a aflat Principele Radu. Întâlnirea a avut loc în Sala Regilor și a reunit peste o sută de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, alături de cadre didactice, de la Colegiile Naționale «Sf. Sava», «Gheorghe Lazăr», «Mihai Viteazul», «Iulia Hașdeu» din București, «I.L. Caragiale» din Ploiești și «Ion Maiorescu» din Giurgiu, membre ale Alianței Colegiilor Centenare din România", a anunțat Familia Regală, într-un comunicat oficial.

“Suntem mereu foarte fericiţi când putem întâlni generaţia tânără. Tatăl meu, Regele Mihai I, a fost foarte legat de tineri şi noi o să continuăm acest legământ al Regelui pentru că voi sunteţi viitorul ţării şi ţinem mult la dumneavoastră”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în deschiderea evenimentului.

La rândul său, Alteța Sa Regală Principele Radu a subliniat, în discursul său, că întâlnirea de la Palatul Elisabeta „are loc în ajunul sărbătorii Unirii Principatelor Române şi deschide seria de evenimente care omagiază atât Marea Unire, cât şi extraordinarul sacrificiu din Primul Război Mondial”.

"Astăzi performanța şi competenţa profesională au fost apreciate de Casa Regală a României.  Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la constituirea Asociaţiei Alianţei Colegiilor Centenare şi având în vedere că Maiestatea Sa Regele Mihai I al României a patronat-o, reprezentanţi ai acesteia au fost primiţi la Palatul Elisabeta la Casa Regală. A fost o mare bucurie pentru reprezentanţii Colegiului «I.L.Caragiale» Ploieşti să fim prezenţi şi să ne reîntâlnim cu Alteţele Lor Regale. Aşa cum sublinia în cuvântul său preşedintele Alianţei, cel mai important lucru care le diferenţiază pe Colegiile Centenare de alte şcoli care pregătesc elevi pentru universităţile din ţară şi străinătate este CULTURA GENERALĂ - bagajul care ne însoţeşte o viaţă întreagă. Se adaugă tradiţia şi mândria de a fi parte a unei şcoli care a dat de-a lungul timpului mari oameni de ştiinţă şi de cultură. Am prezentat Alteţelor Lor Regale pe unii din cei mai reprezentativi elevi ai noştri, adică pe elevii noştri de AUR şi ARGINT de la concursurile internaţionale, dar şi pe elevii claselor a 12-a admişi la Universitatea Cambridge, Imperial College, USL din Marea Britanie", a spus prof. Carmen Băjenaru, directorul C. N. "I. L. Caragiale" din Ploiești.

"Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, am avut onoarea sa fim invitați sa celebram nu doar 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, ci, mai mult decât atât, împlinirea unui deceniu de la înființarea Asociației Liceelor Centenare, asociație din care pot afirma cu mândrie că și colegiul nostru, Colegiul Național «Ion Luca Caragiale» din Ploiești face parte.  Întâlnirea a avut loc la Palatul Elisabeta din București unde am fost primiți cu deosebit fast de Principesa Margareta, Custodele Coroanei, împreuna cu Principele Radu. Pe lângă lecția de istorie prezentată, ne-au oferit ocazia să cunoaștem îndeaproape familia regală și sa facem parte dintr-un tablou deosebit întipărit de azi în memoriile Casei Regale a României: evenimentul care încununează calitatea, perseverența, longevitatea, dedicarea și performanța care stau la baza formării elevilor colegiului nostru. Majestate, vă mulțumim pentru susținere, apreciere și pentru că ne-ați onorat prin invitația la un astfel de eveniment unic!" este mesajul transmis, la finalul evenimentului, de Miruna Matei, unul dintre elevii ploieșteni prezenți la întâlnirea de la Palatul Elisabeta.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.