Luni, 29 Ianuarie 2018 09:58

Ministerul Apărării Naţionale a demarat implementarea proiectului de restaurare, reabilitare şi promovare a Crucii Caraiman

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În calitatea sa de administrator legal al monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale derulează în perioada 9 mai 2016 – 31 decembrie 2020 proiectul cu titlul Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor "Crucea Caraiman"/ Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman), cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de finanţare a fost semnat de către Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la data de 26 iulie 2017.

Demersul de reabilitare şi implementare a proiectului este coordonat de Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar  Organismul Intermediar pentru regiunea Sud Muntenia este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Proiectul are ca obiectiv general promovarea istoriei şi identităţii naţionale prin conservarea, protejarea şi valorificarea unui monument cultural si istoric de referinţă pentru România, Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Restaurarea, reabilitarea, conservarea monumentului şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul acestuia.
  2. Creşterea numărului de vizitatori la monument cu minim de 6 %, în primul an după finalizarea lucrărilor de intervenţie.

Principalele activităţi includ lucrările de restaurare, reabilitare, conservare şi amenajare a spaţiului expoziţional la monument şi o serie de promovare turistică şi cultură a monumentului, inclusiv digitizarea monumentului.

Proiectul are o valoare totală de 19.159.031,29 lei, din care asistenţa tehnică nerambursabilă este în cuantum de 15.946.043.78 lei. Valoarea cofinanţării proprii pentru cheltuieli eligibile şi neeligibile este de 3.212.987,51 lei.

Persoană de contact din partea beneficiarului este dna Anemona Toma, cu următoarele date de contact: 0722.251.342, 021.319.58.64, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. şi dl Dan Burcea, cu următoarele date de contact: 0745.088.150, 021.319.58.64, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.