Joi, 17 Mai 2018 15:06

O nouă grevă la TCE Ploieşti! Angajaţii au notificat Inspectoratul de Muncă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Îngrijoraţi cu privire la starea firmei de transport public a municipalităţii şi nemulţumiţi din cauza lipsurilor de aici şi, nu în ultimul rând, a refuzului conducerii de majorare a salariilor, angajaţii de la Transport Călători Express Ploieşti au declanşat conflictul de muncă. Sindicatul reprezentativ a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă, acesta fiind unul dintre paşii cruciali prevăzuţi de lege înainte de oprirea activităţii. Conflictul este declanşat în contextul în care angajaţii şi patronatul n-au ajuns la un acord în privinţa contractului colectiv de muncă, expirat zilele trecute. Directorul TCE, Alexandri Nicolae, spune că au fost solicitate majorări de venituri, refuzate de conducere, că urmează să fie programată la ITM o şedinţă de mediere între cele două părţi şi că mizează că salariaţii vor fi "raţionali" şi vor înţelege că situaţia financiară a societăţii ploieştene nu este deloc una favorabilă.

În adresa înaintată către ITM Prahova, Sindicatul Transportatorilor Ploieşti reclamă faptul că în acest moment nu este în vigoare un contract colectiv de muncă la nivelul societăţii de transport public. Aceştia fac trimitere şi la refuzul Consiliului Local Ploieşti de a aproba bugetul pe 2018 al TCE, ceea ce obligă societatea să angajeze lunar cheltuieli de maxim 1/12 din bugetul anului anterior şi, automat, blochează negocierea noului contract colectiv de muncă.

La rândul său, directorul societăţii, Alexandri Nicolae, a recunoscut că fostul contract colectiv de muncă a expirat pe 9 mai, afirmând că procedura de renegociere a început în termen, dar nu s-a finalizat nici până în prezent.

Dacă medierea care va fi organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă nu va duce la o înţelegere între cele două părţi, sindicaliştii au anunţat că vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.