Marți, 05 Iunie 2018 14:20

Şcoala Reciclării | Premii de 12.000 de lei pentru elevii din Ploieşti | FOTO şi VIDEO

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Regia Autonomă de Servicii Publice din subordinea Primăriei Ploieşti a organizat marţi, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, un concurs de filme dedicat elevilor din municipiu, cu tema "Stop poluării cu plastic!". Festivalul, desfăşurat la Teatrul de Copii "Ciufulici" din Ploieşti, a reunit elevi de la mai multe şcoli generale şi licee din municipiu. Cu acest prilej au fost premiate şi unităţile de învăţământ care au participat la ediţia din acest an a Şcolii Reciclării.

Valoarea totală a premiilor a fost de 12.000 de lei, acestea fiind asigurate din bugetul municipiului. Mai precis, autorităţile au acordat 2.500 de lei pentru locul I la Şcoala Reciclării, 2.000 de lei pentru locul II, 1.500 pentru locul III şi două menţiuni în valoare de 750 de lei fiecare, pe baza cantităţilor de deşeuri reciclabile strânse în perioada campaniei de către unităţile de învăţământ participante.

La festivalul de film participanţii au avut de realizat filme privind poluarea cu plastic şi modalităţile de reciclare a acestui material, cu premii în valoare de 2.000 de lei pentru locul I, respectiv 1.500 de lei pentru locul secund şi 1.000 pentru locul III. La actuala ediţie s-au înscris nouă echipe, compuse din elevi de la clasa I până la a XII-a, care au realizat filme scurte pe această temă. Totodată, participanţii au avut ocazia să viziteze şi o expoziţie realizată de elevii de la Liceul de Artă "Carmen Sylva", cu obiecte create folosind doar materiale reciclabile. Evenimentul dedicat Zilei Mediului a fost organizat de Primăria Ploieşti, prin RASP, cu sprijinul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.