Marți, 05 Iunie 2018 22:44

Foto: Start timid - Protestul împotriva poluării în Ploiești a strans totuși peste 150 de cetățeni

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 150 de ploieșteni au protestat marți seară în centrul orașului, unii cu măști chirurgicale pe figură, față de complicitatea autorităților centrale în privința problemei tot mai spinoase a poluării aerului din cauza activităților industriale desfășurate în localitate sau în jurul acesteia.

Polițiștii și jandarmii au fost foarte prezenți în preajma mitingului pentru ca nu cumva cei aproape 200 de ploieșteni să se dedea la fapte antisociale.  La mare distanță de manifestare, lângă Curtea de Apel, mai pierdeau vremea echipaje de câte 3-4 jandarmi. Evident reflexele comuniste se păstrează în instituțiile de forță, acestea mobilizându-se exemplar doar la manifestări publice pașnice și mai deloc în cazul săvârșirii unor fapte evidente de violență publică.

Organizatorii au împărțit pliante în care se arată că ploieștenii sunt otrăviți programat, metodic, câte puțin, cu agenți poluanți, foarte toxici, care afectează în primul rând sistemul respirator și se concretizează prin cronicizarea unor boli pulmonare, iar în foarte multe cazuri afecțiunile cumulate  se soldează chiar și cu cancer.

La protest a venit și primarul Adrian Dobre, dar și câțiva consilieri locali ai PNL.

Primarul a vrut să arate prin această participare că este legat la mâini în această problemă, deoarece activitatea  marilor poluatori industriali poate fi reglementată numai de către autoritățile centrale și Guvernul României. 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.