Miercuri, 06 Iunie 2018 17:17

RASP Ploieşti monitorizează prestarea serviciilor de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie din Ploiești

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca urmare a încheierii contractului nr. 11222 din data de 04.06.2018 de către Municipiul Ploieşti cu S.C. Coral Impex S.R.L. pentru prestarea serviciilor de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, atât pe domeniul public şi privat al municipiului Ploieşti, precum şi la instituţiile subordonate Consiliului Local al Municipiului, RASP Ploieşti în calitate de coordonator al acestui contract, informează că va monitoriza şi va verifica bunul mers al prestării acestor servicii, prin activitatea inspectorilor serviciului de salubritate.
Monitorizarea se va efectua în baza unui grafic efectuat de RASP Ploieşti pentru coordonarea activităţii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, în care sunt stabiliţi inspectorii din cadrul serviciului de salubritate, în ture orare.
Activitatea inspectorilor din cadrul serviciului de salubritate se desfăşoară astfel:
- începând cu data de 06.06.2018 se va efectua activitatea de deratizare pe suprafaţa domeniului public al municipiului Ploieşti, precum şi în incinta Parcului Memorial Constantin Stere şi la toate instituţiile subordonate Consiliului Local;
- începând cu data de 07.06.2018 se va efectua activitatea de dezinsecţie pe suprafaţa domeniului public al municipiului Ploieşti;
- activitatea de dezinsecţie - combatere căpuşe pe domeniul public şi privat se va desfăşura începând din seara zilei de 07.06.2018, în perioada 07.06 - 25.06.2018;
- totodată, în perioada 08.06. - 25.06.2018 se va realiza activitatea de dezinsecţie combatere vectori ţânţari şi a altor tipuri de vectori.
În această perioadă se va programa şi derularea activităţilor de dezinsecţie, deratizare, dezinfecţie pe spaţiile închise ale clădirilor instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local (unităţi de învăţământ, spitale, adăposturi ALA şi alte instituţii publice).
Substanţele folosite sunt:
- Deration Pellet cu substanţa activă bromodialone, pentru activitatea de deratizare pe domeniul public;
- K-othrine Profi EC 250, având substanţa activă deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
- Vectobac WG, având substanţa activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor
- Parainsect CE, având substanţa activă permethrin, folosit pentru combaterea căpuşelor;
- Deadyna, având substanţa activă cypermetrin, folosit pentru combaterea insectelor;
- Byopren 50 LML, având substanţa activă S-metropen, insecticide pentru combaterea larvelor;
- Agrorat Wax Blocks - cămine şi canale.
Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activităţile de dezinsecţie la nivel comunitar.
Pentru ca activitatea de dezinsecţie să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cât şi privat.
În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de deratizare va fi prelungită.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.