Marți, 12 Iunie 2018 15:32

ALERTĂ METEO! Vijelii și averse, până vineri dimineață

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, începând chiar de marți seară, în majoritatea regiunilor își vor face apariția furtunile care vor aduce, pe alocuri, și ploi însemnate cantitativ.

O primă atenționare intră în vigoare marți, la ora 20.00. ESte vorba despre o ifnormare la nivel național, potrivit căreia sunt așteptate "perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp".

De miercuri, ora 14.00, până pe 15 iunie, la ora 8.00, se află sub cod galben două treimi din țară, mai exact toate zonele montane, Oltenia, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și vestul Munteniei. Aici, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Meteorologii se așteaptă la precipitații care vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse chiar 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

Și în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.