Duminică, 08 Iulie 2018 15:59

Sfaturile Poliţiei pentru şoferi, în perioada de cod portocaliu de vijelii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Prahova a transmis un set de sfaturi pentru conducătorii auto, aplicabile în special în perioada de instabilitate atmosferică anunţată de meteorologi, în condiţiile în care judeţul se va afla sub cod portocaliu, alături de alte 17 judeţe din ţară, până marţi noapte.

"Având în vedere mesajul de avertizare meteorologică cu cod portocaliu de ploi abundente, emis de Administrația Națională de Meteorologie, polițiștii prahoveni se află la datorie pentru salvarea de vieți. Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, polițiștii recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Polițiștii prahoveni se află la datorie și acționează pentru salvarea de vieți omenești, pentru siguranța traficului rutier și pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii", se arată într-un mesaj transmis duminică de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Iată sfaturile Poliţiei:

- Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

- Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

- Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

- Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Măsuri de urgenţă în Prahova, pe durata CODULUI PORTOCALIU de furtuni

- Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

- Păstraţi liber centrul intersecţiei şi blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.

- Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

- Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.