Miercuri, 11 Iulie 2018 09:03

Inundații în opt localităţi din Prahova, în noaptea de marţi spre miercuri

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 80 de pompieri, cu cu 14 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 5 camioane de intervenție și 13 motopompe, au intervenit, în ultimele 12 ore, în mai multe localităţi din judeţ, unde apa a pătruns în curţi, locuinţe, subsoluri. Au fost semnalate astfel de cazuri la Lipănești, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi.

Trei locuințe și două gospodării din localitatea Bărcănești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipănești, pentru evacuarea apei din două locuințe, în comuna Strejnic la o locuință particulară și o gospodărie și în orașul Plopeni la trei locuințe. De asemenea, în municipiul Ploiești, pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Brazi (strada Trandafirilor) unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri, iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.

O situație dificilă este în comuna Bărcănești, unde peste 30 de locuințe sunt inundate. Aici au fost mobilizate forțe suplimentare de intervenție.

Citiţi şi: FOTO - Peste 30 de locuințe sunt inundate la Bărcănești. Oamenii refuză evacuarea

Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcănești carosabilul este inundat, iar pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN 1 și se va revărsa într-un canal de irigații.

Citiţi şi: Trafic blocat pe DN 1, la Bărcănești, din cauza carosabilului inundat

Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acționat și pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.

În ultimele ore, salvatorii au intervenit și pentru îndepărtarea a patru arbori care au căzut pe carosabil, respectiv au unor stâlpi de electricitate căzuți, în localitățile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păulești și pe DN 1, în dreptul localității Românești.

Județul Prahova s-a aflat, până marți seară, sub cod portocaliu de inundații și ploi abundente.

Ultima avertizare valabilă aici, un cod galben de inundații, expiră miercuri, la ora 14.00.

Sursa foto: ISU Prahova

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.