Vineri, 05 Octombrie 2018 10:19

VIDEO - Două luni de arest preventiv pentru Elena Udrea și Alina Bica

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a anunţat joi, într-o declarație de presă, că Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv pentru două luni, în centrul penal Vilma Curling, în aşteptarea procesului de extrădare.

"De obicei, odată ce efectuăm arestarea, guvernul care o cere are două luni la dispoziţie pentru a finaliza toate formalităţile necesare. Totuşi, cele două persoane reţinute au dreptul să facă recurs pentru ca procesul să nu fie dus până la capăt", a declarat Chinchilla, într-o conferinţă de presă difuzată pe canalul Agenţiei de Investigaţii Judiciare din Costa Rica.

Potrivit oficialul costarican, a avea un copil nu reprezintă un obstacol pentru finalizarea procesului de extrădare "cel puţin până în acest moment". Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, declara joi dimineaţă că "şansele sunt zero" ca aceasta să fie extrădată din Costa Rica, unul dintre argumente fiind că legislaţia din acea ţară interzice separarea copilului de părinţi. "După opinia mea, şansele sunt zero. Am foarte multe argumente. Fiica Elenei Udrea este cetăţean costarican, iar legea de protecţie a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinţi. De aceea spuneam că şansele sunt zero. Iar în privinţa Alinei Bica, din câte ştiu, condamnată pentru o infracţiune de favorizarea infractorului, ştiu că această infracţiune nu are corespondent în legislaţia din Costa Rica şi ca atare nu poate fi pusă în aplicare. Este şi o prevedere în convenţia internaţională semnată de Costa Rica. (...) În acest moment, fetiţa se află în grija mamei doamnei Udrea şi a tatălui, Adrian Alexandrov, la domiciliul lor din Costa Rica", spunea, joi, Veronel Rădulescu.

Şeful biroului Interpol Costa Rica a precizat totodată că "la final de august, început de septembrie" un judecător costarican a validat mandatul internaţional de arestare, iar în perioada care a urmat până la reţinere s-a realizat o supraveghere tipică pentru aceste cazuri, potrivit declarației citate de Agerpres.

"În urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Costa Rica, au fost localizate şi reţinute Udrea Elena Gabriela şi Bica Alina Mihaela", a informat joi Inspectoratul General al Poliției Române.

Citiți și:  VIDEO - Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Interpol în Costa Rica

Pe 5 iunie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", la câteva luni după ce aceasta părăsise deja România.

Și Alina Bica, fosta șefă DIICOT, are o condamnare definitivă de 4 ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, sentinţa dată de Instanța Supremă datând din 26 iunie.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.