Miercuri, 10 Octombrie 2018 12:32

Cimitirul Mihai Bravu din Ploieşti a rămas fără apă. Oamenii, nevoiţi să care găleţile sute de metri

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţie dificilă la unul dintre cele mai mari cimitire din Ploieşti! La Mihai Bravu, singurul cimitir din municipiu pentru care administraţia locală a reuşit să găsească spaţiu de extindere, de aproximativ o săptămână nu mai există apă la cişmele. Ca să ude mormintele, aparţinătorii sunt nevoiţi să facă un drum suplimentar de câteva sute de metri, dus-întors, cu găleţile pline.

Un ploieştean a sesizat la redacţie faptul că la cişmelele din cimitirul Mihai Bravu, din estul municipiului, apa este oprită încă de săptămâna trecută. "Trebuie să merg aproape doi kilometri, cu găleţile pline, dacă vreau să ud florile de pe mormţntul părinţilor. Este bătaie de joc!", a reclamat omul, care a amintit că SGU, societatea administraţiei locale care se ocupă de cimitirele din Ploieşti, percepe taxe de concesiune anuale, însă nu oferă şi condiţii pe măsură.

Avarie la o conductă

Reprezentanţii cimitirului confirmă că apa la cişmele este oprită, din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare, dar spun că oamenii pot lua apă de la toaleta aflată în clădirea administrativă, la intrarea în cimitir. Este, într-adevăr, ceva de mers în plus, însă nici pe departe doi kilometri, aşa cum fusese reclamaţia iniţială, mai spun aceştia. Acelaşi punct de vedere a fost comunicat oficial şi de purtătorul de cuvânt al SGU Ploieşti, Adela Frăţilă: "A apărut o defecţiune la o conductă, se fac verificări pe tronsoane şi se înlocuieşte unde este necesar. Sperăm ca lucrările să se încheie cât mai repede şi ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Oamenii pot să ia apă de la grupul sanitar".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.