Joi, 11 Octombrie 2018 11:50

Transportatorii de persoane din Prahova se raliază protestului naţional şi vor să oprească toate cursele judeţene

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federația Operatorilor Români de Transport a încetat cursele în Pmai multe judeţe și amenință că le va opri și în celelalte județe de la ora 12. C.O.T.A.R nu se alătură protestului.

Cursele vor fi sistate dacă un proiect de Ordin al ministrului Transporturilor nu va fi retras. Prin acest Ordin, și alți transportatori, cu mai puțini vechime în domeniu, vor putea să se înscrie la licitațiile pentru atribuirea curselor județene.

Filiala Prahova a Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) s-a raliat demersului şi a anunţat printr-un comunicat că începând de astăzi 11 octombrie, „va înceta activitatea de transport interjudeţean şi judeţean pentru o perioadă nedeterminată , în semn de protest faţă de promovarea de către Ministerul Transporturilor a modificărilor aduse Ordinului 980/2011 (normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea  şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora). Protestul va fi oprit doar prin retragerea, de către dl. Ministru Lucian Şova, a respectivului ordin , de pe circuitul de avizare“, se arată în adresa trimisă Prefecturii Prahova.

Deocamdată, protestul în Prahova nu a fost declanşat, reprezentanţii FORT afirmând că acum se fac doar primele demersuri pe cale administrativă. De altfel, astăzi nu s-au înregistrat reclamaţii privind activitatea de transport persoane în Prahova.

Anunțul protestului a fost făcut de președintele Federației Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, după dezbaterea publică organizată de  pe marginea proiectului.

Într-un comunicat transmis miercuri seară, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați anunță însă că nu va participa la protestul de astăzi și solicită o întâlnire de urgență cu premierul Viorica Dăncilă.

Augustin Hagiu, președintele FORT spune că transportatorii sunt disperați, ordinul propus de ministru bagă piața în haos începând din 2019. Avem nevoie de responsabilitate, schimbările radicale ale modalității de atribuire a licențelor trebuie anunțate din timp. Avem nevoie de predictibilitate, spune președintele FORT.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.