Vineri, 26 Octombrie 2018 14:56

Protest împotriva poluării, duminică, la Băicoi  

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociația Eco Natura Comunității Băicoi va organiza duminică, 28 octombrie, de la ora 13.00, un protest de amploare  în localitatea prahoveană, pentru a trage un nou semnal de alarmă cu privire la poluarea reclamată de locuitorii în zonă. "În urma unor tensiuni istorice între locuitorii din orașul Băicoi şi societatea Vitalia Salubritate Prahova SRL, ce au apărut din cauza poluării aerului cu substanţe toxice provenite de la depozitul de deşeuri «nepericuloase» administrat de această societate, Asociaţia Eco Natura Comunităţii Băicoi a decis organizarea unui protest de amploare duminică, 28 octombrie 2018, începând cu ora 13.00. Scopul protestului este acela de a sensibiliza poluatorul şi autorităţile cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului astfel încât să implementeze urgent măsurile necesare reducerii poluării aerului. Sunt aşteptate aproximativ 1.000 de persoane să participe la acest protest AUTORIZAT", au anunțat organiztorii.

Punctul de întâlnire al protestatarilor este zonă “La blocuri” din cartierul Liliesti, urmând ca participanții la miting să pronească, în marș, spre zona de depozitare deșeuri "Valea lui Dan".

"Amintim faptul că, în perioada 12 septembrie 2018 – 3 octombrie 2018, APM Prahova a realizat măsurători în zona Ţintea în vederea determinării calităţii aerului, fiind identificate 228 de depăşiri ale concentraţiei de hidrogen sulfurat pentru o perioadă de 21 de zile consecutive. În urma controalelor efectuate de Gardă de Mediu Prahova, societatea Vitalia a fost sancţionata contravenţional pentru «nerespectarea prevederilor legale cu privire la emisiile industriale», iar APM Prahova a emis Notificarea Prealabilă în vederea suspendării Autorizaţiei Integrate de Mediu a acestei societăţi. În ciuda acestor măsuri implementate de către autorităţi, reprezentantul Vitalia susţine faptul ca poluarea aerului nu are nicio legătură cu societatea pe care o administrează, chiar dacă este foarte uşor de identificat sursa mirosului resimţit de sute sau chiar mii de persoane ce locuiesc în zonă sau au fost nevoite să treacă prin această zonă", au mai scris organizatorii, pe pagina de Facebook a Asociației.

Sursa foto: Facebook/ Asociația Eco Natura Comunității Băicoi

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.