Miercuri, 07 Noiembrie 2018 15:39

GALERIE FOTO | Uite cum va arăta centrul Ploieştiului în perioada sărbătorilor de iarnă!

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploieşti a dat deja comanda, către firma care se ocupă de iluminatul public, să înceapă lucrările pentru montarea instalaţiilor de iluminat ornamental. În acest an, aprinderea luminiţelor în municipiu se va face de la 1 Decembrie, iar reprezentanţii Luxten au adus deja în zona centrală mai multe arcade şi instalaţii mari, care arată de pe acum cum va fi configurat "conceptul" pentru iarna 2018-2019.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţi, în 2018 instalaţiile de iluminat festiv vor fi aprinse de Ziua Naţională, mai devreme decât de obicei, în condiţiile în care până acum, în ultimii ani, acest lucru se făcea de obicei în ajun de Moş Nicolae. Măsura se leagă de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Municipalitatea urmează să amplaseze două scene, una pentru majoritatea spectacolelor, în parcarea dintre Palatul Culturii şi parcul Toma Socolescu, şi una pentru câteva spectacole, de unde vor fi aprinse şi instalaţiile ornamentale în seara de 1 Decembrie, pe scările Palatului Culturii, orientată spre Casa Albă.

Până atunci, firma care se ocupă de sistemul de iluminat din Ploieşti lucrează la montarea instalaţiilor. Astăzi, echipajele de la Luxten erau prezente în dreptul fântânii arteziene din zona pietonală, unde ridicaseră trei arcade metalice, pe care sunt prinse figurine luminoase şi cabluri cu becuri şi contrabalansate cu greutăţi care se aseamănă unor bucăţi de borduri. La câţiva paşi distanţă, în faţa Palatului Administrativ, o altă echipă lucra la îndepărtarea pavelelor şi a unui strat de pământ. Aici, în locul în care în anii trecuţi era de obicei pus un brad împodobit, pentru această iarnă urmează să fie ridicat un mare stâlp metalic, din vârful căruia să plece mai multe instalaţii luminoase.

Aceste ornamente sunt aduse de Luxten, care percepe tarife pentru montarea şi demontarea lor. Separat, municipalitatea mai deţine o serie de figurine luminoase, achiziţionate anterior prin SGU şi care urmează să fie montate probabil tot în zona centrală, cum este de exemplu deja celebra trăsură trasă de reni.

CITIŢI ŞI:

Cum va arăta Ploieştiul în perioada sărbătorilor de iarnă? Vezi anunţul primarului!

Din economiile rămase: A fost triplat bugetul dedicat Sărbătorilor de Iarnă la Ploieşti

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.