Marți, 20 Noiembrie 2018 12:40

Talmeș-balmeș în programul pregătit de Primăria Ploiești, la 100 de ani de la Marea Unire

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celebrarea Centenarului, o provocare pentru autoritățile din toată țara, va atinge apogeul la 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. În stilul caracteristic, administrația locală va marca momentul, unul dedicat unei zile cu însemnătate istorică uriașă, prin ceremoniile clasice, la care adaugă, anul acesta, spectacole și aprinderea luminițelor de Crăciun. Pe principiul "ce-o avea coada vacii cu ștampila Primăriei"?

Administrația locală a anunțat, marți, programul oficial al manifestărilor de 1 Decembrie care, în premieră, nu vor mai fi organizate în Parcul Mihai Viteazul, ci în zona Catedralei "Sf. Ioan", care are statut de monument dedicat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Schimbarea este justificată, dar rămâne de văzut cât de mult o vor aprecia ploieștenii având în vedere că, dacă până acum manifestările blocau o parte din Bd. Republicii, de această dată întreg centrul municipiului va fi, practic, paralizat, pe durata ceremoniilor. Noroc că, anul acesta, Ziua Națională pică într-o sâmbătă, așa că lucrurile s-ar putea să nu scape totuși de sub control.

Citiți și: 1 Decembrie diferit la Ploieşti. Vezi unde vor avea loc ceremoniile, parada militară şi popota în acest an!

După momentele obișnuite, care constau în slujba religioasă, intonarea Imnului Național, alocuțiuni, depuneri de coroane și parada militară, acțiunea se mută - inspirat, ce să zicem - în "Parcul Foamei" (oficial Parcul "Toma Socolescu"), acolo unde municipalitatea va face cinste cu deja tradiționalele porții de fasole cu cârnați. Desigur, fără un pic de îmbulzeală, la Centenar, nu s-ar fi simțit că-i mare sărbătoare și la Ploiești.

După-amiaza este dedicată spectacolelor. Se anunță o nouă ediție a seratei "Atitudini", organizată de Casa de Cultură a municipiului Ploiești, urmată de spectacolul folcloric susținut de Filarmonica "paul Constantinescu", pe scena care va fi amplasată în Centrul Civic, și, tot aici, de un spectacol folcloric susținut de elevii unităților de învățământ ploieștene.

De la ora 18.45 este programată retragerea cu torțe, un moment introdus de puțină vreme în programul obișnuit al manifestărilor de 1 Decembrie, de la Ploiești, și aprinderea luminițelor de Sărbători care, ca să fim sinceri, își are loc în tabloul manifestărilor fix ca nuca în perete.

Citiți și: Iluminat festiv în 25 de puncte din Ploieşti. Autorităţile au anunţat lista cu amplasamentele

Seara se va încheia, potrivit programului anunțat de municipalitate, în Centrul Civic, cu un spectacol al Secției "Revistă" din cadrul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiești.

Programul zilei de 1 Decembrie

Foto arhivă

  

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.