Marți, 27 Noiembrie 2018 14:39

Cod galben de ninsoare în aproape 20 de județe din sudul țării și primele nopți geroase din acest sezon

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două alerte, valabile până vineri dimineață, prognozând, în prima parte a intervalului, ninsori abundente în sudul și sud-estul țării, iar în a doua parte vreme deosebit de rece în toată țara.

Un cod galben de ninsori abundente și viscolite este în vigoare miercuri, 28 noiembrie, în intervalul 2.00 - 20.00. "În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m", se arată în mesajul ANM valabil pentru București și județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

De mâine seară și până vineri, la ora 10.00, în toată țara se anunță o răcire accentuată a vremii. În sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Chiar dacă avertizările expiră vineri dimineață, meteorologii atrag atenția că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.